top of page

První soustředění para plavecké reprezentace!


Minulý týden proběhlo první soustředění reprezentantů v para plavání v Domažlicích. Do metropole Chodska dorazili plavci z celé ČR.

Varáci se radovali, Ostraváci smutně konstatovali, že to mají daleko všude. Zrekonstruovaný areál - bazén, ubytování s posilovnou i možností stravování pod jednou střechou poskytuje ideální podmínky a k tomu je i vstřícný personál (palec nahoru). Vedle Vendy Duškové, která si místo v para plavecké reprezentaci drží dlouhodobě, se letos do juniorské reprezentace probojoval Matěj Staša. Na základě výkonů z loňského roku splnil kritéria a ještě společně s Edou Prokopem z PARA PLAVÁNÍ PRAHA, rozšířili počet repre skupiny.

Bohužel Eda z důvodu nemoci na soustředění nedorazil a Matěj na vlastní kůži okusil, jak bolí svaly a tělo na soustředění po pár dnech.

Realizační tým Hanys Šimek, Ába Řehořková a Gusta Červený se připravují s plavci repre A na první zahraniční výjezd, na závod zařazený do pohárové série WPS (World Para Swimming) do Lignana. Matyho čeká mezinárodní klasifikace a start na dalším závodu WPS v Berlíně v květnu 2023.

10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page