top of page

XI. ročník Kutnohorské vlnky (17.2.2024)

Aktualizováno: 20. 2.

V pátek jsme vyrazili na první letošní závod tohoto roku, Kutnohorskou vlnku! Celkem 11 plavců s doprovodným personálem se zúčastnilo závodu v Kutné Hoře. Nechyběla procházka po historickém centru a především kolem Chrámu sv. Barbory. 😉

Jelikož se jedná o tzv. rozvojový závod (závod pro mladé a začínající plavce), měli někteří z našich plavců příležitost si prvně vyzkoušet, co takový závod obnáší! Naši dva plavečtí benjamíni Tomáš Janáček a Čenda Cingroš se po svém krátkém zapojení u nás v klubu vrhli hned do závodních vod. Tomáš poprvé zvládnul 50 m samostatně bez asistenta, Čenda v sobě objevil závodního ducha. Jeho nasazení v disciplínách bylo příkladné. Gratulujeme jim k předvedeným výkonům.

Začínající mladé závodnice, které už nějaké zkušenosti mají, jsou Terka Rajchmanová a Ellen Trutnovská. Terka si střihla rovnou 3 disciplíny, 50 volný způsob, 50 znak a nově 100 m volný způsob. Všechny tři zaplavala znakem a technicky velmi pěkně. Vylepšila si svůj osobák na 50 m znak téměř o 17 vteřin. Další osobní rekordmankou je již zmíněná Ellen Trutnovská. Ellen plavala dvě disciplíny 50 m volný způsob a 50 m znak, kde vylepšila svůj čas ze Strahovských sprintů o 25, 96 vteřiny. Obě děvčata si vedla výborně, je na čase přidat další plavecké způsoby. Musíme potrénovat. 😊

Dámské zastoupení klubu dále doplnila Áďa Mikutová s třemi disciplínami a osobním rekordem na 100 m volný způsob. Simi Buchnerová, Dášenka Kovandová a Marťa Keslova zaplavaly ve svých maximech. Všechny výkony byly oceněny medailí od pořadatele.

Pánské osazenstvo doplnil Andreas Koukol, Matěj Staša a Alex Sosonkin. Andreas si vylepšil čas na 100 m volný způsob, tuto trať si poprvé osahal v listopadu na Brněnském Drakovi. Taktéž budeme pracovat na dalším plaveckém způsobu do dalšího závodu.

Ostřílení plavci, Alex Sosonkin a Maty Staša, vyjeli s námi v rámci tréninkové přípravy do Kutné Hory, zaplavali výkony na úrovní osobních rekordů a odvezli si i krásné ceny a medaile.

Kluci jsou sice již zkušení závodníci, ale pořád sbírají cenné zkušenosti! Matyho čeká v březnu závod světové série WPS (World Para Swimming) v Lignanu Sabbiadoro. Poté, o týdne později, čeká všechny  plavce náš karlovarský POHÁREK.

V programu závodu Kutnohorská vlnka je zařazen i závod štafet trenérů a instruktorů. Nás personální tým se zapojil do štafetového klání a světe div se… doplavali jsme si pro prvenství. Finišmenem byl tatínek Ellenky Trutnovské Filip, který si prvenství nenechal vzít a bojoval jako lev.

Velké DÍKY plavcům, instruktorům a rodičům za jejich zapojení! Dále organizátorům závodu – CESTA ŽIVOTEM BEZ BARIÉR, z.s. a jmenovitě Petře Hnátové.

 

Budeme se na Vás těšit v Sokolově, 23. 3. 2024.

 

 

41 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page